Netwerk

Sociale Wijkonderneming De Babber

Nederland Nederland

Het bestuur van de sociale wijkonderneming wil het gevoel van welzijn van bewoners, de sociale samenhang en de participatie in de wijk vergroten.

Door bewoners bewust te maken van het feit dat veel (gemeentelijke) taken in de toekomst niet meer door professionals worden uitgevoerd.

Dit heeft tot gevolg dat bewoners zelf meer verantwoordelijk worden voor hun wijk. Bewoners zien en kennen als geen andere de samenhang, kracht en behoefte van de wijk. Uitgangspunt is samenwerking. Het is van belang dat we van elkaar leren en we samen de schouders er onder gaan zetten! Dat deze gedachte werkt, hebben we afgelopen zomer al gemerkt bij de activiteiten op het Speeleiland De sociale wijkonderneming richt zich in eerste instantie op het beheer van het Speeleiland Het is een ontmoetingspunt voor kinderen en ouders.

Een groeiende groep vrijwilligers zet zich hiervoor in: Ontmoetingsfunctie park ’t Nieuwlant vormgeven samen met de bewoners We gaan in het nieuwe jaar een brede bijeenkomst beleggen om nieuwe ideeën en bestaande ideeën te verzamelen en voor te leggen aan de wijk. Om op die wijze tot een breed gedragen plan te komen voor het park om met name de ontmoetingsfunctie te versterken (opdracht vanuit de 40+ middelen). Park ‘t Nieuwelant biedt een scala aan mogelijkheden voor groenrecreatie en natuureducatie, die we graag willen benutten.

Dit park is de ‘motor van ontmoeting’ en is één van de pijlers van het project 40+ waarvoor het rijk geld beschikbaar heeft gesteld. Het plan van aanpak voor de sociale wijkonderneming is in december goedgekeurd door B&W. Bij de notaris zijn de statuten door de bestuursleden ondertekend.